Perfekt samarbejde om racerbil

28/09-2017

“Gennem flere år har Hosta Industries fra Hjallerup sponsoreret AAU Racing ved at producere komponenter til den racerbil, et hold studerende konkurrerer med. Samarbejdet er et eksempel på, hvordan der opstår værdifuld synergi mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitution.”
Sådan fortælles der i Østvendsyssels Avis skrevet af Jørgen Ingvardsen, 26. september 2017. Læs artiklen herunder:

 

Gennem flere år har Hosta Industries fra Hjallerup sponsoreret AAU Racing ved at producere komponenter til den racerbil, et hold studerende konkurrerer med. Samarbejdet er et eksempel på, hvordan der opstår værdifuld synergi mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitution. I fredags blev der sat fokus på netop dette samarbejde, da de studerende fra universitetet mødte op hos Hosta og præsenterede deres bil.
Både borgmester Mikael Klitgaard og næstformanden i DI, Gitte Clausen Bruun mødte op sammen med en række andre interesserede.

– Vi er glade for en virksomhed som Hosta, sagde borgmester Michael Klitgaard.

– Det er en virksomhed i rivende udvikling og en virksomhed, vi har et godt samarbejde med. Det er vigtigt, at vi får noget til at ske i kommunen, og det gør vi bedst sammen. Vi skal have flere arbejdspladser og flere iværksættere, og derfor er det vigtigt med initiativer, sagde borgmesteren.

Gitte Clausen Bruun, næstformand i DI og medindehaver af Jarnes A/S i Hjallerup, roste samarbejdet mellem Hosta og universitetet.

– En bil er et godt udgangspunkt for et samarbejde. Det er et spændende projekt, som vi bakker op om. Det gælder om at fremme initiativer, der kan få de unge til at blive i Nordjylland, sagde hun.

Efter de indledende taler var det tid til at kigge på de to racerbiler, de studerende havde medbragt.

– Vi har selv bygget det hele op fra grunden, fortalte ingeniørstuderende Mathias Nielsen, der er en del af det store racingteam, der står bag projektet.

– Vi samarbejder med mange virksomheder for at få projektet ført ud i livet. Hosta er en af vore vigtige samarbejdspartnere. De har lavet mange af de ting, vi bruger i bilen. Uden et sådant samarbejde kunne det slet ikke lade sig gøre, sagde han og fortalte videre, at bilerne allerede havde deltaget i adskillige konkurrencer.

– Vi konkurrerer med andre universiteter og har egentlig klaret os fint. Det er ikke blevet til førstepladser, men vi har klaret os OK, fastslog han.

Der er studerende fra forskellige retninger med på projektet. Det er nødvendigt, for der indgår mange elementer, når en bil skal opbygges helt fra grunden.

– Der har været designere indover og mange andre fagretninger, for det er et stykke kompliceret mekanik, vi arbejder med. Motoren har vi ikke selv lavet. Det er en gammel motorcykelmotor, og den fungerer fint, kunne ingeniørstuderende Mathias Nielsen fortælle.

– Samarbejdet med erhvervslivet er en del af universitetets DNA, fortalte Anders Christiansen fra AAU. Han er matchmaking konsulent på universitetet

– Det her er et stort projekt bygget op omkring mange. Det er dyrt, og det har vi slet ikke penge til, så vi skal ud og finde sponsorer, og det er her, samarbejdet med erhvervslivet kommer ind i billedet. Det er meget givende både for os og for de enkelte virksomheder. I selve projektet er der brug for mange forskellige kompetencer, så det er et vigtigt projekt for os, sagde han, mens de studerende startede motoren og gjorde klar til at vise, hvad deres racer kunne. Og det var ikke så lidt. Der kom virkelig fart i bilen, da den drønede rundt på et aflukket område ved Hosta fulgt af mange beundrende blikke. Et velkørende eksempel på et fornemt samarbejde mellem erhvervsliv og universitet.

http://oestvendsysselavis.dk/perfekt-samarbejde-om-en-racerbil/