Stålspecialist i fremgang er åben over for købs- og salgsdialog

13/10-2017

“Vi er både åbne over for at udvide forretningen, men vi er også åbne over for, at der kunne komme en kapitalfond eller en stor industrivirksomhed, der vil købe os.”
Sådan fortæller Christian Mosevang i Finans’ nyhedsbrev skrevet af Dan Petersen, 12 oktober 2017. Læs nyhedsbrevet herunder:

“En stigende brug af robotter har været med til at øge effektiviteten hos Hosta Industries, som samtidig sælger mere til kunder i ind- og udland.

Med en stigende efterspørgsel og en større grad af automatisering har grundstenene været lagt til vækst for Hosta Industries i det seneste regnskabsår.

I regnskabsperioden, som løb frem til udgangen af juni, steg selskabets overskud med 67 pct. til 6,0 mio. kr. efter skat. Det var et af de bedste resultater nogensinde for den mere end 40 år gamle familieejede virksomhed.

Omsætningen bliver ikke oplyst, men i stedet er bruttofortjenesten, der er omsætningen fratrukket de direkte omkostninger, vokset 14 pct. til 47,8 mio. kr.
Det er særligt et mersalg til eksisterende kunder, som har drevet fremgangen, forklarer direktør og medejer Christian Mosevang.

Selskabets produktprogram består af en lang række stålkomponenter. De bliver anvendt af forskellige brancher i både ind- og udland, som dog ikke inkluderer eksempelvis vind- og oliesegmenterne, da underleverandøren fra nordjyske Hjallerup styrer uden om produktion af tungere elementer.

“Vi plejer at sige, at vi er gode til at producere det, der ikke er tungere, end at man kan løfte det,” siger Christian Mosevang.

Omkring 40 pct. af virksomhedens nuværende omsætning stammer fra eksport, hvor de skandinaviske nabolande er blandt de største aftagere.

Oveni bliver der samarbejdet med store internationale kunder som blandt andet Toyota, hvor Hosta Industries sender stålkomponenterne til den japanske bilproducents europæiske fabrikker.

For at kunne følge med efterspørgslen har selskabet haft fokus på at effektivisere produktionen, ligesom der er kommet flere medarbejdere til, så der i dag er 83 medarbejdere mod 77 ved udgangen af seneste regnskabsår.

Herudover har virksomheden på den materielle side investeret i yderligere automation ved brug af robotter.
“Det har sænket lønandelen på produkterne, samtidig med at der er kommet et bedre flow i produktionen,” fortæller Christian Mosevang.

Planen er at fortsætte de interne investeringer i fremtiden, og på den korte bane vil selskabet udvide de nuværende faciliteter, som dækker 15.300 kvadratmeter under tag, med nye bygninger på 2300 kvadratmeter. Dertil er der planer om at købe nyt udstyr.

“Der skal nye maskiner og færdigheder til. Vi bygger hele tiden et nyt lag på vores kernekompetencer. Eksempelvis prøver vi at kunne producere nogle ting, som vi ikke har kunnet før, så vi også kan tilbyde dem til kunderne. På den måde får de ikke kun ensartede løsninger hos os,” siger Christian Mosevang.

For nogle år siden overtog direktøren sammen med broren Søren Mosevang virksomheden fra deres far Orla Mosevang. Siden har de været kontaktet af eksterne parter om partnerskaber, ligesom der har været interesse for køb og salg.

Lige nu pågår der ikke snak om et salg af virksomheden, fortæller Christian Mosevang, som dog ikke ønsker at lukke døren for noget.

“Vi er både åbne over for at udvide forretningen, men vi er også åbne over for, at der kunne komme en kapitalfond eller en stor industrivirksomhed, der vil købe os,” siger han.

Ved udgangen af det seneste regnskabsår havde Hosta Industries en egenkapital på 34 mio. kr.

https://finans.dk/protected/erhverv/ECE9940549/staalspecialist-i-fremgang-er-aaben-over-for-koebs-og-salgsdialog/?ctxref=ext