Christian Mosevang 40 år – refleksioner over version 4.0

20/04-2018

Christian Mosevang, 40 år

I dag runder jeg de 40 år. Selvom alder bare er et tal, får de skarpe hjørner alligevel en til tage en status på tingenes tilstand og se frem mod det, der kommer.

Når man nu selv er blevet en version 4.0 er det nærliggende at overveje udviklingen inden for industri 4.0, som har været et emne over de seneste år. Om det omhandler undertegnede version 4.0 eller industri 4.0 er der både muligheder og udfordringer.

Hvor jeg i 4.0 versionen måske skal huske den sunde kost og regelmæssig motion, skal industrien i version 4.0 have fokus på teknologi, udvikling, kompetencer, men også fastholdelse. Fastholdelse af vores dygtige kompetencer, udvikling af dem samt tiltrækning af nye, så vi kan bibeholde danske virksomheder her i Danmark. Ved Hosta Industries har flere af vores dygtige specialister og ledende medarbejdere – ligesom jeg selv – en erhvervsfaglig baggrund og har tilegnet sig nogle væsentlige kompetencer, der har gjort dem i stand til at udvikle sig inden for deres område. Det er vigtigt at sikre, at det også i fremtiden er et attraktivt valg for de unge at vælge en erhvervsuddannelse. De nye generationer er vant til uanede mængder af muligheder i alle aspekter af livet. De har så mange valg, at det bliver svært at træffe et. I forhold til arbejdsmarkedet presser det os, at mange unge gør som de andre og vælger en gymnasial uddannelse. Derved får vi ikke uddannet de erhvervsfaglige kompetencer, som vi har behov for.

Dvs. at specialisering er et issue. Specialisering handler om mod til at udvikle sig inden for et område, men også om modet til også at vælge noget fra. Som underleverandør kan Hosta Industries varetage produktion af en lang række forskellige produkter. Vi kan meget forskelligt, men det er vigtigt, at vi fokuserer på vores spidskompetencer! Vi har viljen og modet til at udvikle os; udvikle os inden for teknologi og i forhold til kompetencer, men vi har også modet til at sige: ”Nej tak, dette produkt passer ikke til os”. Vi vil være kendt for at levere kvalitet med en høj leveringssikkerhed og hjælpe kunden med den helt rigtige løsning. Det gør vi kun ved at være troværdige – vi lader ikke som om, vi kan det hele til den halve pris, men vi kan garantere, at vi kan hjælpe kunderne med at finde en god løsning til deres produkt.

De næste årtier vil jeg forsætte arbejdet med at udvikle Hosta Industries som en attraktiv partner både for vores medarbejdere og vores kunder. Ligesom jeg ønsker, at mine børn skal være ordentlige, ønsker jeg også at drive en virksomhed, der er kendetegnet ved ordentlighed.  På den måde kan vi sikre, at vi er den fortrukne leverandør af stålløsninger, som kan tilbyde de helt rigtige løsninger til kunderne, men også arbejde med processer og emner, som gør det spændende og udfordrende at gå på arbejde.

Nu vil jeg bruge den næste tid på at specialisere mig i at være en version 4.0 med alle de fordele og muligheder, der følger med.

 

Med venlig hilsen
Christian Mosevang, version 4.0
CEO, Hosta Industries A/S