Konsolidering og ændrede ejerforhold hos Hosta Industries

06/08-2020

Hosta Industries har tredoblet omsætningen de seneste 10 år og påbegynder nu en ny fase med konsolidering og ejerskifte. Den familieejede virksomhed fortsætter med Christian Mosevang som eneejer.

Hosta Industries, der er specialiseret inden for automatiseret stålbearbejdning, herunder stans, optræk, svejsning, laserskæring, kantbukning og værktøjsfremstilling, har haft en fantastisk udvikling de seneste 10 år. Virksomheden har i løbet af 00’erne tredoblet sin omsætning og er i dag en af Danmarks førende leverandører til metalindustrien i Danmark og omkringliggende lande. 

Vækstfasen er nu blandt andet som følge af coronakrisen afløst af en konsolideringsfase, og både direktion og bestyrelse har taget et skridt tættere på driften:

– Vi sidder netop nu og færdiggør vores regnskab for 2019/20, der sluttede den 30. juni 2020. Udviklingen har været tilfredsstillende under omstændighederne, men vi har desværre haft en faldende ordrebeholdning i de seneste måneder som følge af coronakrisen. Det har vi taget konsekvensen af i form af en organisationstilpasning og andre tiltag, forklarer indehaver Christian Mosevang og fortsætter: – Vi har dog en solid kundeportefølje og en fornuftig ordrebeholdning, og vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi nu skal kigge fremad og udnytte de muligheder, som vores unikke kompetencer inden for stålbearbejdning, giver os.

Christian Mosevang har sammen med sin bror Søren Mosevang ejet virksomheden siden 2014 efter deres far Orla Mosevang, som stiftede den i 1973. Fra august 2020 fortsætter Christian Mosevang som eneejer, da de to brødre ser forskelligt på den fremtidige strategi:

– Hosta er en fantastisk virksomhed, som gennem alle årene har fyldt meget for vores familie. Nu står vi foran en ny fase, der tilsiger en ny strategi, og her ser min bror og jeg forskelligt på retningen for Hosta Industries. Derfor er vi blevet enige om, at det er bedst for virksomhedens udvikling at fortsætte med kun én ejer. Det har selvsagt været en stor beslutning, der har krævet mange overvejelser, men nu ser jeg frem til at prøve kræfter med opgaver andre steder i erhvervslivet, forklarer Søren Mosevang.

Søren Mosevang stopper officielt som CEO i Hosta Industries fredag den 7. august 2020, men er fortsat tilknyttet virksomheden også i den kommende periode. Christian Mosevang vender tilbage til direktørstolen – en position som han bestred i perioden fra 2006 til 2018.

Bestyrelsesformand Mikael Staal Axelsen er en tæt sparringspartner for familien Mosevang, og han er trådt tættere på forretningen med henblik på at sikre en god overgang – både hvad angår det forretningsmæssige og de ændrede ejerforhold:

– Jeg og den øvrige bestyrelse ser meget positivt på fremtiden for Hosta Industries. Coronakrisen har gjort, at vi lige nu har mere fokus på drift og fastholdelse end på vækst og udvikling, men vi sidder med en ekstrem agil og kompetencestærk virksomhed og har alle muligheder for at konsolidere os i den kommende periode, siger han og fortsætter: – Kunderne og deres behov er også blevet sat endnu mere i centrum, og lige nu arbejder alle mand på højtryk for at sikre en god overgangsfase for alle i forbindelse med ejerskiftet – både familien, samarbejdspartnere og medarbejdere.

Virksomhedens regnskab for 2019/20 forventes offentliggjort i oktober 2020. Direktion og bestyrelse forventer et resultat før skat på ca. fire millioner kroner. Egenkapitalen pr. 30. juni 2020 er på 42 millioner kroner.

For yderligere oplysninger kontakt venligst

  • Christian Mosevang, Hosta Industries A/S, tlf. +45 98 28 16 77, mobil +45 20 11 17 99 og cm@hosta.dk 
  • Bestyrelsesformand Mikael Staal Axelsen, Hosta Industries A/S, mobil +45 40 70 41 88 og msa@fibertexpersonalcare.com