Ny installation er den første af slagsen i Skandinavien

15/11-2018

De seneste 8 år har budt på en stabil vækst hos Hosta Industries. Faktisk har nye og eksisterende kunder bidraget til en vækst på mere end 300%. Det giver udfordringer i hele organisationen og flaskehalse i produktionen. Men med en organisationsændring pr. 1/8 2018 og en massiv investering i produktionens flaskehals er Hosta parat til den forventelige vækst i de kommende år.

Øger kapaciteten med +25 %
Pladelaserskæring har været en vital del af Hostas produktionspalet i mere end 20 år. I dag råder Hosta over fire pladelasere og en revolverstanser, og med virksomhedens største enkeltstående investering til dato har Hosta taget et skridt op i kapacitet og automatiseringsgrad. Der er netop nu gjort de indledende tiltag til installationen af en ny pladelaser med tilhørende Antil automatisk pladelager. Løsningen servicerer en eksisterende og en ny laserskærer fra Bystronic. Alle parter er begejstrede for denne løsning, da den nye installation er den første af sin slags i Skandinavien.
Installationen påbegyndes senere i år, og pladelaseren forventes at være fuldt implementeret i februar 2019.

Ambitioner om bedre service
Investeringen og installationen af den nye pladelaser giver i perioden ekstra pres på kapaciteten i vores pladeafdeling, men med udvidet arbejdstid i produktionen forventer vi ikke, at det skaber yderligere flaskehalse. Når hele anlægget er fuldt implementeret, giver det en større fleksibilitet og lavere gennemløbstid, idet en omstilling reduceres fra 15-20 minutter til omkring fem minutter. Dette tillader mindre serier, kortere gennemløbstid og dermed bedre service til vores kunder.

Offentliggørelse af årsregnskab 2017/2018
Investeringer i uddannelse, kvalitet og stram styring af leveringstider har båret frugt. Hostas kvalitet er rykket endnu et niveau op, hvilket giver en afsmittende effekt på driften. Alle på Hosta kan være stolte af den indsats, der er blevet lagt heri og det resultat, der er kommet heraf. Med de seneste investeringer i organisationen og nye teknologier har vi nedjusteret forventningerne til resultatet de kommende år sammenlignet med de foregående, men dette betyder bestemt ikke, at der ikke er fremgang. Lige præcis disse investeringer er byggesten for yderligere vækst og udvidede forretningsområder for Hosta.