Styr på Hostas lagerstyring

I en travl hverdag, hvor mange maskiner er i gang samtidig, og hvor eks. driftstop kan give anledning til udskudte ordrer og ændringer i planlagt produktion, er det uhyre vigtigt hele tiden at have de rette værktøjer i orden, så fejl minimeres og kostbar tid spares.

 

Dét ved koordinator for CNC-bearbejdning hos Hosta, Morten Bo Jacobsen, alt om. Hver dag arbejder han med maskiner og værktøjer, der kræver fuld opmærksomhed – både fordi sikkerheden blandt personalet skal være i top, men samtidig fordi små mangler i værktøjskassen kan koste dyrt:

 

”I en metalvirksomhed som Hosta arbejder vi hele tiden med skærende værktøjer, og det er helt essentielt, at værktøjerne ligger på deres plads og er klar til brug. Gør de ikke det, kan det koste mange penge, fordi der så skal bruges tid på at bestille og påfylde nye. Lagerbeholdningen skal være på plads – det er så vigtig en del af vores arbejde”, forklarer Morten Bo Jacobsen.

 

”Nogle gange har vi en ordrebehandling om mandagen, som vi skal have ud om fredagen – så skal det gå lidt stærkt. Det er Sanistål med på. Derfor er det så rart med den sparring og det samarbejde, vi har med dem,”, fortæller Morten videre.

 

Intelligent lagerløsning til industrien

For omkring et halvt år siden investerede Hosta Industries i Saniståls StockMaster Grid. En intelligent lagerløsning, som er udviklet i tæt samarbejde med kunder inden for metalindustrien, heriblandt Hosta Industries. Maskinen rummer alle de værktøjer, som Hostas CNC-afdeling anvender til dagligt. Går et værktøj i stykker eller bliver noget væk, kan værktøjet lynhurtigt erstattes med andet. Sanistål sørger for løbende genopfyldning, så maskinen aldrig løber tør.

 

En løsning, som har givet fuld valuta for pengene, fordi Hosta sparer både tid og penge. Der skal ikke længere bruges en masse tid på at bestille og påfylde varer, holde styr på lagerbeholdning og udlevere værktøjer, når medarbejderen har brug for det.

 

Vil du høre mere om mulighederne inden for intelligente lagerløsninger og optimering af indkøbsprocesser – så skulle du kraftigt overveje at deltage ved vores inspirationsdag onsdag d. 1. marts i Hjallerup. På inspirationsdagen vil bl.a. Sanistål fortælle om, hvordan de igennem intelligente lagerløsninger hjælper produktionsvirksomheder med at optimere indkøbsprocesser.

 

Du kan tilmelde dig arrangementet her – det koster ikke noget at deltage:

Netværksarrangement med “løven” Jacob Risgaard | Hosta Industries (nemtilmeld.dk)