Anodisering

Anodisering – eller exolering som det også kaldes – og er en effektiv overfladebehandling til aluminium, som vi tilbyder i samarbejde med nogle af Danmarks bedste overfladebehandlere.

Der er uanede muligheder for anvendelse af eloxeret/anodiseret aluminium, såvel til praktiske som til dekorative formål.

Anodisering forstærker aluminiums korrosionsbestandighed og lysægthed. Overfladebehandlingen åbner ligeledes op for et væld af indfarvnings- og anvendelsesmuligheder.

Aluminiums overflade er i sig selv meget blød og derfor modtagelig overfor korrosion. Ubehandlet aluminium bliver med tiden glansløst og gråt, hvorimod anodiseret aluminium bevarer en høj glans og et flottere udseende i længere tid. 

Anodisering har i den forbindelse egenskaberne, at:

  • Forbedre korrosionsbestandigheden
  • Gøre overfladen hård og derved øge modstanden mod mekanisk slid
  • Skabe en elektrisk isolerende overflade
  • Frembringe en dekorativ overflade eks. indfarvning

Skal du have dine emner overfladebehandlet, sikrer vi gerne det som en tillægsløsning til fremstillingsprocessen hos os.

Læs mere om andre typer af overfladebehandling.

Processen

Anodiseringsprocessen indledes med en forbehandling, der giver det ubehandlede aluminiumsemne en ensartet overflade. Her benyttes altid en kemisk metode. Forbehandlingen kan udbygges med slibning, polering, metalbørstning, sandblæsning eller glasblæsning for at opnå specielle overfladestrukturer. Det forarbejdede emne er herefter klar til den elektrolytiske proces, der forøger modstanden mod slitage og korrosion. Processen skaber samtidig elektrisk isolation.

Ved almindelig anodisering vil lagtykkelsen typisk ligge fra 5 til 25μ, afhængig af legeringssammensætningen, og hvad emnerne skal anvendes til. Når man anodiserer og indfarver aluminium har den valgte aluminiumslegering stor betydning for det færdige resultat. Emner til udendørs brug bør have en tykkere anodisering end emner til indendørs brug. Efter anodisering fremstår aluminium neutralt i farven – og der er her mulighed for en indfarvning af aluminiumet.

Bliv kontaktet

Vi kontakter dig, når du har tid.

Skriv dine oplysninger her.

Du kan også kontakte os på tlf. +45 98 28 16 77