Elektrogalvanisering

Elektrogalvanisering, eller el-galvanisering, med efterfølgende chromatering/passivering, er en af de mest almindelige overfladebehandlingsmetoder til jern- og stålemner, når man ønsker at kombinere en høj korrosionsbeskyttelse med god overfladefinish og længere levetid. El-galvanisering kaldes også for elektroforzinkning.

Fordelene ved elektrogalvanisering er blandt andet:

  • Langtidsbeskyttelse mod rust
  • Høj mekanisk belastbarhed
  • Perfekt allround beskyttelse, også i hulrum og ved kanter
  • Katodisk korrosionsbeskyttelse
  • Flot overflade
  • Meget økonomisk
  • Vedligeholdelsesfri
  • God økologisk balance; miljøvenlig proces

Elektrogalvanisering benyttes primært til udendørs konstruktioner inden for blandt andet byggeindustrien, landbruget, maskinindustrien, bilindustrien, møbelindustrien og elektronikindustrien.

Overfladebehandlingen bruges  på de fleste metaller som eks. stål, støbejern, kobber og kobberbaserede legeringer og endog i mindre omfang på aluminiumlegeringer.

Hos Hosta Industries benytter vi Danmarks bedste overfladebehandlere til denne proces, så dine emner altid bliver i høj kvalitet.

Valg af chromat/passiveringstype afhænger af det ønskede udseende og holdbarhed. Typisk lagtykkelse er fra 5 til 20 µ. Overfladen kan efterbehandles med lak, sealer eller et friktionsnedsættende middel. Chromatiseringen indeholder chrom 6, mens passiveringen er chrom 6 fri. Før el-galvaniseringen gennemgår metalemnerne en forbehandling. Dette er en sur og alkalisk proces. Processens formål er at rense metalemnerne for olie, fedt, rust med videre. Efter forbehandlingen starter så el-galvaniseringsprocessen. El-galvaniseringen udføres ved en såkaldt svag sur zinkproces, hvor der med strøm pålægges et passende zinklag, defineret af kunden. Zinklaget er typisk 12-16 µm. El-galvaniseringen efterfølges altid med et tyndt lag (0,1 – 0,3 µm) kromat-passivering. Passiveringen udføres som gul- eller blåkromat og er med til at forbedre de korrosionsmæssige egenskaber. Forniklingen efterfølges normalt af et tyndt kromlag (ca. 0,5 µm) for at bevare og forstærke glansen på emnet samt for at forbedre og styrke korrosionsbeskyttelsen.

Læs mere om andre typer af overfladebehandling.

Elektrogalvaniserede emner - Hosta Industries A/S

Bliv kontaktet

Vi kontakter dig, når du har tid.

Skriv dine oplysninger her.

Du kan også kontakte os på tlf. +45 98 28 16 77