Varmforzinkning

Hosta Industries tilbyder i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere overfladebehandling af dine emner – herunder varmforzinkning. 

Varmforzinkning er den mest effektive form for korrosionsbeskyttelse. Da stål er et mere ædelt metal end zink, vil zinken beskytte stålet katodisk. Under varmforzinkningsprocessen, der finder sted ved neddypning i en ca. 450° C varm zink-smelte, sker der en reaktion mellem de to metaller, hvorved der opstår en legering mellem metallerne. Dette skaber en meget kraftig vedhæftning mellem zink og stål.

Efter en forbehandling i bejdsebade sænkes stålkonstruktionen ned i zink-smelten. Efterfølgende bliver stålkonstruktionen afrenset for eventuelt overskydende zink og i øvrigt kvalitetskontrolleret for at sikre et optimalt resultat.

Legeringen er så stærk og solid, at stålkonstruktionen kan transporteres og håndteres, uden at zinken beskadiges derved.

Varmforzinket stål kræver som udgangspunkt ingen vedligeholdelse og benyttes typisk til udendørs konstruktioner bl.a. beslag, bygningsstål, altaner og trapper.

Læs mere om andre typer af overfladebehandling.

Få specificeret den rigtige overfladebehandling

Alle produkter – små som store – er udsat for klimamæssige belastninger og korrosion, som forkorter deres levetid. Hvor hurtigt nedbrydningen sker, afhænger af hvilket miljø, konstruktionen udsættes for. Det er derfor i denne sammenhæng af stor betydning, om produkterne er til udendørs brug, eller om produkterne skal bruges indendørs.

Maling og galvanisering benyttes til at beskytte stålet mod korrosion, men det er i denne sammenhæng yderst væsentligt hvilket malingsystem, der vælges, samt hvordan overfladebehandlingsprocessen forløber, hvis konstruktionen skal beskyttes effektivt i mange år.

Er overfladebehandlingen ikke af rette type og kvalitet for dit produkt, vil det gå ud over produktets levetid.

Vi står gerne til rådighed for både rådgivning og optimering vedrørende dit produkt – vi forstår nemlig vigtigheden af en sikker overfladebehandling.

Bliv kontaktet

Vi kontakter dig, når du har tid.

Skriv dine oplysninger her.

Du kan også kontakte os på tlf. +45 98 28 16 77