Svejsning i rustfrit stål

Ud over at være specialister i svejsning af sort stål, har Hosta Industries også indrettet en afdeling, der udelukkende fokuserer på svejsning i rustfrit stål.

Vi sørger her for, at dine rustfrie emner behandles korrekt, og vi er i løbende kontakt med vores leverandører af rustfrit stål – så du får glæde af en optimeret proces. Når det kommer til rustfri svejsning, forstår vi vigtigheden af en sikker svejsning og korrekt håndtering af produktet. Vi fokuserer udelukkende på at levere emner i den højeste kvalitet – derfor er alle vores medarbejdere certificeret inden for de typiske svejsetyper.

Inden for svejsning i rustfrit stål er der mulighed for både MIG/MAG-svejsning, TIG-svejsning, boltsvejsning og punktsvejsning.

Du kan læse mere om de forskellige svejsemetoder herunder, eller kontakte os for rådgivning.

Vi tilbyder også svejsning i sort stål og aluminium.

Svejsemetoderne MIG og MAG står for Metal Inaktiv Gas- og Metal Aktiv Gas. Dette betyder, at det er beskyttelsesgassen, som bruges til svejsningen, der bestemmer, om der er tale om MIG eller MAG svejsning. Ofte omtales MIG & MAG svejsning også som CO2 svejsning.

MIG & MAG-svejsning skaber en bue af lys mellem et arbejdsstykke og tilsatsmaterialet, som hele tiden føres til fra en trådrulle.
Tilsatsmaterialet virker således som en elektrode.

Beskyttelsesgassen vælges ud fra materialet, der skal svejses i, og ud fra tilsatsmaterialet, der benyttes.
Gassen ligger her mellem 10 og 20 l./minut, og afhænger primært af, hvilken form for bue, der svejses med; kortbue eller spraybue.

MIG/MAG-svejseprocessen er en af de gængse svejseprocesser, når man taler om såvel manuel svejsning som robotsvejsning.

Svejsemetoden TIG er en forkortelse for Tungsten Inert Gas, og bliver næsten altid brugt ved svejsning i tynde materialer.

TIG-svejsning er den typiske svejsemetode for en finere kvalitet, fordi der dannes utrolig lidt eller faktisk slet ingen svejsesprøjt ved metoden. TIG-svejsning benyttes til både svejsning i sort stål, aluminiumsvejsning og svejsning af rustfri stål. Sammenlignet med CO2-svejsning har TIG-svejsning et mindre output.

Dog giver TIG-svejsning en mindre svejsning og et anderledes visuelt resultat. Det skyldes, at svejsemetoden giver svejseren mulighed for ikke at skulle bruge tilsatsmateriale/svejsetråd, når der skal svejses to materialer sammen.

Svejsemetoden boltsvejsning bruges kun til at svejse stag og bolte på emner. Hosta Industries har mulighed for boltsvejning inden for M4 – M12.

Ved boltsvejsning bruges der svejsebolte og stag samt en boltsvejsemaskine. Her smeltes der med en kort og stærk strømimpuls en særlig tildannet spids på bolten. Dette giver en fastsvejset bolt.

Ved boltsvejsning er der ikke brug for laserskæring, forlokning eller lignende i emnet.

Svejsemetoden punktsvejsning benyttes meget inden for bilindustrien, hvor to pladeflader bliver svejset sammen. Punktsvejsning bruges ikke kun i bilindustrien, men også i andre sammenhænge. Inden for produktion af brændeovne er processen også meget anvendt.

Der bruges kobberelektroder, som er særligt anvendelige til de forskellige svejseopgaver. Elektroderne bruges ved, at man presser elektroderne mod pladerne, mens en kraftig strømimpuls føres til i en kort periode. Herved smeltes pladerne sammen.

Svejsemetoden er specielt god til sammensvejsning af aluzink, stålplader og varmgalvaniseret stål.

Hosta Industries tilbyder også bejdsning som en tillægsydelse til svejsning af dit emne. Bejdsning er anvendeligt til at forandre et emnes overflade. Hertil anvendes elektrotermisk rengøring med en kulfiberbørste og væske, der er med til at gøre svejsningen ren. Under rengøringen forsvinder blandt andet det sorte, som fremkommer ved svejsningen, og efterfølgende bliver væsken skyllet af emnet. Det er en nænsom proces, der sikrer, at emnet ikke ridses.

Som en efterfølgende proces kan anlægget finpolere svejsningerne, hvilket betyder, at man kan placere blandt andet et logo eller en ønsket tekst på emnet.

Vi tilbyder bejdsning i samarbejde med nogle af Danmarks førende samarbejdspartnere.

Bliv kontaktet

Vi kontakter dig, når du har tid.

Skriv dine oplysninger her.

Du kan også kontakte os på tlf. +45 98 28 16 77