Svejsning i sort stål

Vi er hos Hosta Industries specialister inden for svejsning i sort stål. På dette område kan vi både foretage manuel svejsning og svejsning med robot.

Vi har stor kapacitet, når det gælder svejsning i sort stål, eller CO2-svejsning, som det kaldes i daglig tale. Der er mulighed for både TIG-svejsning, MIG/MAG-svejsning, CMT-svejsning, punktsvejsning og boltsvejsning.

Vi vælger altid svejsemetode på baggrund af det enkelte emne samt ønsker og behov fra dig som kunde – dette er med til at give det bedste resultat.

Vores medarbejdere har certifikat inden for de gængse svejsetyper, hvilket er med til at sikre en høj kvalitet.

Læs mere om de forskellige svejsemetoder herunder, eller kontakt en af vores kompetente medarbejdere for nærmere information. Vi fortæller også gerne om mulighederne for svejsning i rustfrit stål og aluminium.

MIG/MAG-svejsning er en forkortelse for Metal Inaktiv Gas- eller Metal Aktiv Gas-svejsning. Det vil sige, at det er beskyttelsesgassen, der bestemmer, om der er tale om MIG- eller MAG-svejsning. I daglig tale bliver processen ofte blot kaldet CO2-svejsning.

Ved MIG/MAG-svejsning skabes en lysbue mellem arbejdsstykket og det tilsatsmateriale, der kontinuerligt tilføres fra en trådrulle. Tilsatsmaterialet fungerer altså som en elektrode.

Valget af beskyttelsesgas er bestemt på baggrund af materialet, der svejses i, samt tilsatsmaterialet, der svejses med. Beskyttelsesgasforbruget ligger på 10-20 l/min. primært afhængigt af, hvilken bueform, der svejses med (kortbue eller spraybue).

MIG/MAG-processen er den mest benyttede svejseproces, både når der er tale om manuel svejsning, automatiseret svejsning og robotsvejsning.

CMT (Cold Metal Transfer)-svejsning er kendt for blandt andet at have en højere svejsehastighed, øget produktivitet og en bedre spalteoverbygning, end man oplever ved andre svejsetyper. CMT-svejsning foregår med fordel med en ringere varmepåvirkning af emnet, samtidig med at svejsesømme er med mindre svejsesprøjt. Det er derfor en svejsemetode, som med fordel kan benyttes ved tyndpladesvejsning.

TIG-svejsning står for Tungsten Inert Gas, og anvendes typisk ved svejsning af tynde materialer.

TIG-svejsning giver en god kvalitet, da der dannes meget lidt eller slet ingen sprøjt ved svejsningen. TIG-svejsning kan både foretages i sort stål, rustfri stål og aluminium, så metoden er utrolig alsidig.

TIG-svejsningen giver et særligt visuelt resultat, da svejsningen er mindre. TIG-svejsning giver mulighed for at smelte to emners materiale sammen uden tilsatsmateriale (svejsetråd). Selve svejsprocessen har ikke så stort et output som CO2-svejsning.

Boltsvejsning er en svejsemetode, der er udviklet udelukkende til påsvejsning af bolte og stag. Hosta Industries svejser fra M4 – M12.

Boltsvejsning kræver en boltsvejsemaskine og svejsebolte/stag. Med en ultrakort, stor strømimpuls smeltes en specielt tildannet spids på bolten mellem pladematerialet og bolten, og dermed svejses bolten fast. Boltsvejsning kræver ikke forlokning/laserskæring af hul eller andre tildannelser i emnet.

Punktsvejsning er en metode, der meget ofte anvendes i bilindustrien til at sammensvejse to plader, hvor fladerne ligger sammen. Svejseprocessen bruges også mange andre steder, og Hosta Industries svejser blandt andet dele til brændeovne med denne proces.

Der anvendes kobberelektroder, der kan være specielt udformet til opgaven. Elektroderne presses mod pladematerialet, og der tilføres en stor strømimpuls i kort tid. Det bevirker, at pladematerialet smeltes sammen. Metoden er blandt andet velegnet til materialer som aluzink, varmgalvaniseret stål og stålplader.

Bliv kontaktet

Vi kontakter dig, når du har tid.

Skriv dine oplysninger her.

Du kan også kontakte os på tlf. +45 98 28 16 77